Η περίπτωση της Κιόκο Ισικάβα και του Καζουνόρι Τακισίμα, ίσως είναι μοναδική στην Ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος. Αμφότεροι, τρέφουν «λατρεία» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα τελευταία χρόνια, έχουν «γυρίσει τον πλανήτη», προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ομως δεν θα μπορέσουν να δουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που φιλοξενεί για δεύτερη φορά η πατρίδα τους!

 Τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού και η απαγόρευση προσέλευσης θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, υποχρεώνουν τους δύο Ιάπωνες να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες.

Η 51χρονη Ισικάβα, έχει παρακολουθήσει όλους τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την διοργάνωση της Βαρκελώνης το 1992 μέχρι και σήμερα! Κατά την διάρκεια αυτών των δεκαετιών, έχει γίνει γνωστό πρόσωπο στους Ολυμπιακούς χώρους, με την παραδοσιακή ιαπωνική στολή και την κορδέλα της, που είναι διακοσμημένη με το κόκκινο και το λευκό χρώμα, από την σημαία της χώρας της.

Όμως το όνειρό της να παρακολουθήσει τους Αγώνες του Τόκιο -αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους αγώνες πάλης- «γκρεμίστηκε» στις αρχές Ιουλίου, όταν οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απαγόρευση παρουσίας θεατών στα στάδια. Παρ΄ όλα αυτά, η Ισικάβα δεν πτοήθηκε και βρήκε έναν άλλο τρόπο για να ενθαρρύνει τους αθλητές, πανηγυρίζοντάς και χορεύοντας μπροστά από την… τηλεόρασή της, στο σαλόνι της, που είναι διακοσμημένο με Ολυμπιακά αντικείμενα από ολόκληρο τον πλανήτη. Παράλληλα, θα είναι σε επαφή με άλλους φιλάθλους απ΄ όλον τον κόσμο μέσω βίντεο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπεύει επίσης, να ενημερωθεί για τις χώρες των αθλητών που βλέπει στην τηλεόραση, μέσω βιβλίων και χαρτών, ενώ δοκιμάζει διάφορες σπεσιαλιτέ και ποτά απ΄ όλο τον κόσμο στο σαλόνι της!

Η Ισικάβα, είναι πεπεισμένη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, ακόμη και εν μέσω μιας πανδημίας: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ειδική περίσταση, και για κάθε ειδική περίσταση στη ζωή μας, πρέπει να ενώσουμε τους ανθρώπους. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Ανεξάρτητα από την μέθοδο, αυτή η θεμελιώδης αρχή δεν αλλάζει».

Σε ανάλογο πνεύμα, ο 45χρονος, Καζουνόρι Τακισίμα, πιστεύει στην ενοποιητική δύναμη των Ολυμπιακών Αγώνων, χάρη στο τεράστιο συναίσθημα που μοιράζονται και μοιράζουν οι αθλητές. Ο Τακισίμα έδωσε «το παρών» σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες -θερινούς και χειμερινούς- αρχής γενομένης από την χειμερινή διοργάνωση του Τορίνο, το 2006. Τότε, εξεπλάγη από την ατμόσφαιρα, όταν άγνωστοι παρευρισκόμενοι τον είχαν συγχαρεί, μετά την νίκη της συμπατριώτισσας του, σκέϊτερ, Σιζούκα Αρτακάβα.

 Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Τακισίμα έχει παρακολουθήσει 106 εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζει να προσθέσει 28 ακόμη στο πλήθος του κατά την διάρκεια του τρέχοντος δεκαπενθήμερου.

 Πλούσιος επιχειρηματίας, ο Τακισίμα αγόρασε 197 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς  Αγώνες του Τόκιο, δαπανώντας περισσότερες από 30.000 ευρώ, θέλοντας να προσφέρει «μαγικά χαρτάκια» στην οικογένεια, στους φίλους και στους υπαλλήλους του.

«Θα ήθελα να ζήσουν αυτήν την εμπειρία. Μπορώ να προσπαθήσω να τους περιγράψω τι συμβαίνει, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν μπορεί να μεταδοθεί στον απόλυτο βαθμό. Πρέπει να είσαι εκεί και να το ζήσεις», τονίζει ο Τακισίμα, ο οποίος εμπνέεται από τα ειλικρινή συναισθήματα των αθλητών, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων: «Στην καθημερινή ζωή, δεν βλέπεις κανέναν να κλαίει πραγματικά. Όμως οι Ολυμπιακοί αθλητές, δεσμεύουν την ζωή τους, στην πειθαρχία. Αντιμετωπίζω πολλά εμπόδια στην δουλειά μου. Αλλά, σε αυτές τις στιγμές, λέω στον εαυτό μου: «Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα δάκρυα αυτού του αθλητή».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr