Μετά τον κορονοϊό οι Ολυμπιακοί Αγώνες κινδυνεύουν και από έναν τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο Τόκιο της Ιαπωνίας την Τρίτη.

Τυφώνας θα πλήξει την Ιαπωνία την Τρίτη, με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως, να διαβεβαιώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Οι διοργανωτές του Αγώνων, ενημέρωσαν για την πορεία του τυφώνα Nepartak, ωστόσο ξεκαθάρισαν πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον προγραμματισμό.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν σχεδιάζει αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αθλημάτων την Τρίτη 27 Ιουλίου, παρά το ότι προσεγγίζει ο τυφώνας, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της Τακάγια Μάσα.

 Η ίδια διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειώνεται πως έχει ανακοινωθεί αλλαγή στον προγραμματισμό στην κωπηλασία και την τοξοβολία, αλλά η Μάσα ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία άλλη παρέμναση στο πρόγραμμα.

Το Σάββατο, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει πως ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στη χώρα τις επόμενες μέρες και θα φέρει ισχυρές βροχές στη βόρεια και ανατολική Ιαπωνία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται την Τρίτη 27 Ιουλίου όπου ο τυφώνας θα επηρεάσει περιοχές που βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.  Σύμφωνα με Ιάπωνες μετεωρολόγους είναι πιθανό να έχουμε ταχύτητα ανέμων 120-140 χιλιόμετρα την ώρα και 150 χιλιοστά βροχοπτώσεων.

«Μην ανησυχείτε. Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους των ΗΠΑ, ο εισερχόμενος τυφώνας θα είναι μια τροπική καταιγίδα μεσαίου βαθμού.

Τα αθλήματα της τοξοβολίας, της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας έχουν ήδη προσαρμόσει τα προγράμματα της Τρίτης (27/7). Το μπιτς βόλεϊ παίζεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες εκτός από την καταιγίδα. Τόσο ο τελικός των γυναικών στους αγώνες του Πεκίνου όσο και ο τελικός των ανδρών στους αγώνες του Ρίο πραγματοποιήθηκαν σε δυνατή βροχή. Στο Ariake Tennis Park, το κεντρικό γήπεδο τένις έχει μια αναδιπλούμενη οροφή που μπορεί να κλείσει λόγω κακοκαιρίας, αλλά το παιχνίδι στα εξωτερικά γήπεδα θα πρέπει να ανασταλεί.

Ο εκπρόσωπος των Αγώνων του Τόκιο Masa Takaya δήλωσε ότι δεν αναμένονται άλλες αλλαγές: «Είναι μια τροπική καταιγίδα τριών βαθμών της πεντάβαθμης κλίμακας. Οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε πάρα πολύ για αυτό. Για την κλίμακα της Ιαπωνίας είναι ένας τυφώνας και για αυτό αναφέρεται ως τυφώνας», δήλωσε ο Takaya και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η πιο αδύναμη κατηγορία, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας τυφώνας, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει πανικός για τον αντίκτυπο που θα έχει στους Αγώνες”.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που κυριολεκτικά πανηγυρίζουν και δεν είναι άλλοι από τους σέρφερς. Εκτιμούν πως λόγω του τυφώνα ο αγωνιστικός στίβος στην παραλία Tsurigasaki θα έχει ιδανικές συνθήκες αρκεί το “μάτι της καταιγίδας” να μην βρεθεί στην παραλία καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό και επικίνδυνο για τους αθλητές καθώς θα σηκωθούν κύματα δύο φορές πάνω από το επιτρεπτό. Η συγκεκριμένα παραλία βρίσκεται περίπου 150 ανατολικά του Τόκιο. Μάλιστα ο διαγωνισμός σέρφινγκ καθυστέρησε σήμερα λόγω χαμηλής παλίρροιας.

Πηγή: madata.gr