Για την ενεργειακή ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος μίλησε ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας πως «δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω» και μάλιστα πρόσθεσε πως τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει -τα οποία μάλιστα έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ– θα επιστραφούν στον κόσμο.

Εξήγησε δε πως με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση, από την οποία θα πέσει δραματικά η τιμή του ρεύματος.

«Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μια φορά»
Αναφερόμενος στις διακοπές ρεύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος».

Επισήμανε πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά» και πρόσθεσε πως τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

«Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και τον Μάιο ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές ενέργειας.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 
Τέλος, σχολιάζοντας την επιδότηση καυσίμων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Πηγή: madata.gr