Με ενδιαφέρον περιμένουν πολλοί την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σήμερα Παρασκευη, στο προχτεσινό παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το ίδιο βήμα.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στις 10 η ώρα, ώρα Ελλάδος στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο κ. Μητσοτάκης, εμφανίστηκε στο CNN και έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη η οποία, μπορεί να  χαρακτηριστεί και ως πρόβα τζενεράλε για την Γενική Συνέλευση.

Η εμπρηστική ομιλία του Ερντογάν άλλαξε όλα τα δεδομένα για την ελληνική πλευρά, είναι μία ομιλία που πρέπει να απαντηθεί, παρόλο που μία πρώτη απάντηση δόθηκε από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN.

Συγκεκριμένα, την συνέντευξή του αποδόμησε πολλά από τα λεγόμενα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να κατηγορήσει την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πως γίνεται μία συνεχής εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Μάλιστα, το οπτικοποίησε δείχνοντας βίντεο με το οποίο η Τουρκία καθοδηγούσε τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά νησιά και με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά εργαλειοποιεί το προσφυγικό.

Υπάρχει η πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας σε αντιπαραβολή τι κάνει η Ελλάδα και τι κάνει η Τουρκία σε αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί. Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη έχει σχεδόν σβήσει την στιγμή που η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ευημερεί και ακμάζει.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τοποθετήθηκε σχετικά με την μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, πράγμα που δείχνει την διπλωματική ετοιμότητα της Ελλάδας και τον αιφνιδιασμό της τουρκικής πλευράς.

Πηγή: madata.gr