Η επιμονή του πρωθυπουργού να μιλάει για τις εκλογές – επανέρχεται στο θέμα σχεδόν καθημερινά – δείχνει αν μη τι άλλο ότι στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πότε πρέπει να στηθούν οι κάλπες. 

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς κάποιοι επιμένουν ότι όσο πιο σύντομα πάει σε εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για την ΝΔ, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για να στηθούν οι κάλπες.

Μέχρι τότε θα έχει ξεδιπλωθεί όλο το πακέτο παροχών της κυβέρνησης, ενώ θα έχει πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά. Ακόμα οι συνταξιούχοι θα έχουν πάρει τις αυξήσεις τους, ενώ θα έχει αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός.

  
Στην τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα παίξει ρόλο πάντως το πόσο δύσκολος θα είναι ο επόμενος μήνας στα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας. Από αυτό θα εξαρτηθεί αν οι εκλογές θα γίνουν μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 5 ή 26 Φεβρουαρίου ή κοντά στο Πάσχα δηλαδή κάπου στις 9 Απριλίου. Εάν πάει σε αυτό το σενάριο, τότε οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν 21 ή 28 Μαΐου.

Η όλη συζήτηση, ωστόσο, έχει θέσει σε συναγερμό την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει τελικά ο πρωθυπουργός.

Χθες, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην συζήτηση, που έγινε στα γραφεία της Morgan Stanley, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναφέρθηκε και πάλι στις εκλογές δίνοντας μάλιστα το χρονοδιάγραμμα ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη κάλπη.

«Δεν θα πρέπει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών να ανησυχήσει τους επενδυτές, διότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα, μετά τις πρώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά .Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων -όχι μηνών- ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η επιλογή στην Ελλάδα πλέον είναι, πιστεύω, ξεκάθαρη. Οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια δικής μας διακυβέρνησης και τη διακυβέρνηση του προκατόχου μου, που είναι ο κύριος διεκδικητής στις εκλογές. Άρα η σύγκριση είναι ξεκάθαρη: τέσσερα χρόνια Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία. Έχουμε τη δική μας διαδρομή με τα πεπραγμένα μας, αυτοί έχουν τη δική τους διαδρομή.»

Έκανε μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω υποστηρίζοντας ότι οι δεύτερες κάλπες μπορούν να του δώσουν την αυτοδυναμία.

«Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει “το πλοίο” σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά. Οι Έλληνες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς υψηλών φόρων και χαμηλής ανάπτυξης που υπήρχε επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές αναμένω ένα νέο κύμα, μία νέα “έκρηξη” επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, ελπίζω με λιγότερες κρίσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

topontiki

Πηγή: madata.gr