Με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος διαψεύδει και εκείνος τα Τουρκικά δημοσιεύματα  για πυροβολισμούς και θάνατο μετανάστη στα σύνορα. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο παρελθόν που έχει η Τουρκία στην εργαλειοποίηση μεταναστών. Μάλιστα, κάλεσε τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει την τακτική των fake news.

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες απαντούν στα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς και θάνατο μετανάστη στα σύνορα, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε το περιστατικό. 

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκαλεί εντύπωση στις ελληνικές Αρχές. Είναι δεδομένο πως η επιχειρησιακή ανταπόκριση της ΕΛ.Α.Σ για την προστασία των συνόρων γίνεται σε συνάρτηση της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας όσο και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει ούτε σήμερα ούτε τις προηγούμενες ημέρες κανένα τέτοιο ή παρεμφερές περιστατικό και ως εκ τούτου δεν επιβεβαιώνεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές πηγές.

Πηγή: madata.gr