Την αποχή από όλες τις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την διαμαρτυρία για τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει πράξη την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής, λόγω του ότι γίνονται με επιστολή ψήφο κι όχι με φυσική παρουσία κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Αύριο, 14 Απριλίου 2021, οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα απέχουν από την ψηφοφορία για άρση ασυλίας Βουλευτή, με δεδομένο ότι οι ψηφοφορίες για άρση ασυλίας είναι εκ του Κανονισμού της Βουλής ονομαστικές».

Να σημειωθεί ότι κατά την αυριανή διαδικασία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Σταύρου Αραχωβίτη (ΣΥΡΙΖΑ) για την υπόθεση της Folli – Follie.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας έχει επιτραπεί στους βουλευτές να τοποθετούνται επί των νομοσχεδίων εξ αποστάσεως μέσω webex και να ψηφίζουν με επιστολή αντί φυσικής παρουσίας. Από την άλλη πλευρά το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα διασφαλίζει την μυστικότητα της ψήφου κάθε βουλευτή ή την επιστροφή του κοινοβουλίου στην κανονικότητα μιας και έχει ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Πηγή: madata.gr