Μετά την υπερψήφιση της σύμβασης προμήθειας των μαχητικών Rafale (με ευρύτατη πλειοψηφία) ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε tweet το «πάμε γερά για την Ελλάδα που αγαπάμε», θυμίζοντας… ποδοσφαιρικό σύνθημα!

Εντός της αίθουσας όμως, έδειξε τη χαρά του.

«H Βουλή εξέπεμψε μήνυμα συναίνεσης για τη θωράκιση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η ευρύτατη πλειοψηφία της Ολομέλειας υπερψήφισε τη σύμβαση προμήθειας των μαχητικών “Rafale”. Πάμε γερά για την Ελλάδα που αγαπάμε. #Εθνική_Άμυνα», ήταν η ανάρτησή του, για μια ιστορική –είναι η αλήθεια- στιγμή.

 Ποιοι ψήφισαν την προμήθεια των Rafale

Με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε ένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας την συνεδρίαση, ανέφερε πως η Βουλή σήμερα, με αυτή την ευρεία πλειοψηφία, «εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Πηγή: madata.gr