Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος,  μετά τις αναφορές του Τούρκου ομολόγου του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης τους έθεσαν επι τάπητος και θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

Με τον Χ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με σημερινή του δήλωση αναφορικά με το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ξεκαθάρισε: Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί. 

Πηγή: madata.gr