Ο Νίκος Καρανίκας έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Tik Talk με τον Αντώνη Σρόιτερ κι αναφέρθηκε στα σκληρά ναρκωτικά που έχει δοκιμάσει και σε πολιτικά ζητήματα.

«Ναι έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα εις γνώση μου. Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα. Όταν έκανα ηρωϊνη και κοκαϊνη, το έκανα για να δω τι είναι αυτό που λένε, το οποίο γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα πράγματα και για τα δυο.

Σαν παρέα, κάτσαμε, το κουβεντιάσαμε, οργανωμένα παιδιά στην Αριστερά ήμασταν. Είπαμε να κάνουμε δοκιμή να δούμε και από εκεί μπορούμε να μιλάμε στον κόσμο. Το κάναμε με τρόπο επιστημονικό και δεν είχαμε κάτι να φοβηθούμε, με φίλο που ήταν γιατρός. Κάτσαμε να βρούμε ποια είναι η δοσολογία που δεν σε σκοτώνει, τον τρόπο που μπορείς να το κάνεις και να μην είναι επώδυνος, να μην είναι μεταδοτική αρρώστια και διάφορα πράγματα. Επίσης να μην εκτεθούμε στο περιβάλλον. Μείναμε σε ένα σπίτι, να δούμε τι κάνει και τι παρενέργειες έχει. Δεν το χαρήκαμε» ανέφερε ο Νίκος Καρανίκας.

Αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και είπε πως αυτός ήταν που τον… ανακάλυψε και σημείωσε με έμφαση πως είναι ηγέτης. Τον χαρακτήρισε επίσης τολμηρό, γιατί δεν φοβήθηκε να γίνει φίλος του παρόλο που οι ιδέες του, όπως για τα ναρκωτικά ή για την άρνηση στράτευσης, προκαλούσαν αντιδράσεις.

«Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη. Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή», τόνισε.

Το τηλεφώνημα του Γεωργιάδη
Ο Νίκος Καρανίκας περιέγραψε και τη στιγμή που… συζητήθηκε πριν από λίγο καιρό: το τηλεφώνημα του Άδωνι Γεωργιάδη, που τον κάλεσε να συζητήσουν το νομοσχέδιο για την κάνναβη (που δεν πέρασε το ’18 λόγω… Καμμένου όπως είπε) και του ζήτησε και δημόσια συγγνώμη.

«Ήμουν στην Κουμουνδούρου σε κάποιο γραφείο, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. “Μισό λεπτό να σας συνδέσω με τον κ. υπουργό”, μου είπε η γραμματέας. Προς στιγμήν χάθηκα, νόμιζα ότι έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Λέγοντας πως αναγνώρισε τον υπουργό Ανάπτυξης από τη φωνή το, αποκάλυψε για όσα ακολούθησαν: «Μου είπε “ξέχασε όσα είπαμε, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα να μιλήσουμε για τη φαρμακευτική κάνναβη”. “Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, εδώ είμαι”, του απάντησα.

Ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα και πήγα στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε για το project. Ήταν ευγενής».

«Είναι ένας άνθρωπος που παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη. Αφού είχε σκοπό να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χάσαμε 2,5 χρόνια, είπα ας προχωρήσουμε», συνέχισε ο Νίκος Καρανίκας για τον Άδωνι Γεωργιάδη, παραδεχόμενος πως άλλαξε άποψη για τη δημόσια εικόνα του.

Πηγή: madata.gr