Ο Ιωάννης Μελισσανίδης,  σε συνέντευξή του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus μίλησε για τα ομοφοβικά περιστατικά που τον σημάδεψαν και δήλωσε ως περήφανος αθλητής.

Παράλληλα υμβουλεύει κάθε νέο αθλητή που ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να μην καταπιεστεί ποτέ για το ποιος πραγματικά είναι.

Για το αν έχει δεχθεί παρόμοια ομοφοβικά σχόλια στον αθλητισμό δήλωσε: «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

«Αυτά δεν είναι για σένα… θυμάμαι να μου λέει ο γυμναστής μου στο δημοτικό, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να με κάνει να ενδιαφερθώ για τον κόσμο του αθλητισμού. Βλέπετε ήταν πεπεισμένος ότι η συμμετοχή μου στη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου – που είχε όνειρο να φτιάξει – θα με “έκανε περισσότερο αγόρι”, όπως μου είχε δηλώσει μια φορά σε ένα διάλειμμα που έπαιζα κουτσό με δύο συμμαθήτριές μου.»

Ο ίδιος απάντησε ξεκάθαρα ότι η σεξουαλική σου ταυτότητα δεν θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα στην καριέρα σου ως αθλητής.

“Πίστευα τόσο πολύ στον εαυτό μου και στο όνειρό μου, που δεν υπήρχε περίπτωση, κανείς και για κανέναν λόγο να με σταματήσει. Όταν εγώ έφερα τις διακρίσεις που έμειναν στην αθλητική ιστορία, ήξερα τι ήμουν. Γνώριζα βέβαια ότι το κομμάτι της σεξουαλικότητας μου, θα σχολιαζόταν από κάποιους, αλλά ειλικρινά δε με ένοιαζε. Ακόμα και όταν στο κομμάτι της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. 

Είχαν δηλώσει άλλο όνομα, ενώ είχα πάρει την ονομαστική πρόκριση, επειδή υπήρχε πρόβλημα με την ομοσπονδία προς το πρόσωπό μου και τον προπονητή μου. Είχα πει τότε ότι «θα τους φάω το λαρύγγι» αν διανοηθούν να μου στερήσουν το όνειρο, για το οποίο τόσο σκληρά δούλεψα και ότι «θα πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα μου».

Πηγή: madata.gr