Αν και ο Ηλίας Κασιδιάρης απουσιάζει την τελευταία περίοδο από το εδώλιο του Εφετείου, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σήμερα επέλεξε να παραστεί στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου στην Ευελπίδων όπου οδηγήθηκε από τις φυλακές και έγινε δεκτός από υποστηρικτές του με χειροκροτήματα.

«Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» φώναζαν στον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω της καθόδου του στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες», είναι κατηγορούμενος μετά από μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του αλλά και κατά των, επίσης καταδικασμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλιολάκου και Παν. Ηλιόπουλου ο καθηγητής Παναγιώτης Δημητράς.

 Η μήνυση του κ. Δημητρά αφορά την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους με αφορμή τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων στην Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά των μειονοτικών βουλευτών για τους οποίους ανέφεραν πως είναι «πράκτορες της Τουρκίας» καθώς έχουν «τουρκική συνείδηση».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε κ. Δήμητρας προκειμένου να υποστηρίξει τη μήνυσή του.

Ηλίας Κασιδιάρης: Αθωώθηκε για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους
Το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε τους Νικο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο από την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους με αφορμή τοποθετήσεις τους στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά των μειονοτικών βουλευτών.
 
Αθώοι κηρύχθηκαν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μιχαλολιάκος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος από το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους με αφορμή τοποθετήσεις τους στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά των μειονοτικών βουλευτών. Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, υποδέχτηκαν την απόφαση με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του.

«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο συνήγορος του Νικου Μιχαλολιάκου.

«Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δε συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση όπως προέκυψε από τα πρακτικά της Βουλής αλλά ακόμη και αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Προτείνω την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη».

Προσφυγή Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, έχει γίνει προσφυγή και από το κόμμα Κασιδιάρη κατά του κόμματος «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη που χθες προσέφυγε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταχραστεί το όνομα που πρώτος έχει κατοχυρώσει. Το κόμμα Κασιδιάρη προσέφυγε υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας.

Η κυρία Πανταζή ερωτηθείσα σχετικά απέκλεισε και οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή αυτό του Νίκου Νικολόπουλου.

Πηγή: madata.gr