Ο Αλέξανδρος Γκιννής (AJ Ginnis) έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γαλλία, στην τεχνική κατάβαση.

Η εκκίνηση του Γκιννή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι ήταν εξαιρετική, κερδίζοντας ξανά το χειροκρότημα όλων για την προσπάθειά του, μιας και στην πρώτη κατάβαση ξεκίνησε από την 24η θέση και κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη. Για μόλις 0,13 εκατοστά του δευτερολέπτου δεν κατάφερε στο πρώτο run να καταλάβει την πρώτη θέση.

Όπως σημειώνει και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής χιονοδρομίας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χένρικ Κρισόφερσεν από τη Νορβηγία, ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βινάτσερ.

Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξανδρο Γκιννή, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι.

«Οπρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του στο Twitter. 
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!».

Πηγή: madata.gr