Άρχισε σήμερα το ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το σκάνδαλο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.
Με απόντα τον Νίκο Παππά από το εδώλιο άρχισε στον Άρειο Πάγο το Ειδικό Δικαστήριο για όσα έλαβαν χώρα στο παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος καθώς φέρεται να υπήρξε ενορχηστρωτής ενός παρασκηνίου προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει τον δικό της τηλεοπτικό σταθμό.

«Ο Νίκος Παππάς ενήργησε προς όφελος του κόμματος του, της τότε κυβέρνησης και του ίδιου ως υπουργού, αν και είχε την υποχρέωση να ασκεί την εξουσία του προς όφελος όλου του λαού. Αντί δε να περιφρουρήσει τον υγιή, ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό μεταξύ όλων όσων μετείχαν στο διαγωνισμό, τηρώντας ίσες αποστάσεις από αυτούς, έθιξε αυτόν διευκολύνοντας την πιο πάνω οριστική υπερθεματίστρια εταιρεία(σ.σ. του Καλογρίτσα) να ανεύρει τα χρήματα που απαιτούνταν για την καταβολή της πρώτης δόσης», αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

«Είναι η πρώτη φορά που συγκροτείται Ειδικό Δικαστήριο για να δικάσει αδίκημα αρμοδιότητας πλημμελειοδικείου», δήλωσε ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης Νίκου Παππά.

Συγκατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος επίσης απουσίαζε από τη δίκη.

Στον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση, αποδίδεται η κατηγορία της συνέργειας στην παράβαση καθήκοντος.

Κενό το εδώλιο

Ο πρώην υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω των δικηγόρων του γνωστοποίησε ότι δε θα παρίσταται στη δίκη και σε μία γραπτή δήλωση έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυση με πρωτοβουλία και ευθύνη του, τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση».

«Η δίωξη του Νίκου Παππά είναι πολιτική και η απάντηση του θα είναι πολιτική» ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης Νίκου Παππά.

Το Ειδικό Δικαστήριο διεκόπη πριν καλά καλά αρχίσει λόγω κωλύματος του Ανδρέα Λοβέρδου, συνηγόρου του Χρ. Καλογρίτσα, για τις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr