Περισσότεροι από 270.000 πολίτες, μέλη και φίλοι του κόμματος, ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι ψηφοφόροι του πρώτου γύρου των εκλογών ανήλθαν σε 270.706.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 100% της καταμέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, τερματίζοντας πρώτος.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, με 75.183 ψήφους και ποσοστό 27,97%.

Οι δυο τους, είναι οι υποψήφιοι για τον Β΄ γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, από την οποία θα προκύψει και ο νέος αρχηγός του κινήματος, με κάποιους από τους συνυποψηφίους τους στον πρώτο γύρο να έχουν ήδη εκφράσει την προτίμησή τους.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο MEGA για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, την «μάχη» του με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για τις πάγιες θέσεις που πρόκειται υποστηρίξει έαν και εφόσον πάρει την εντολή από τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Για την στήριξη των άλλων υποψηφίων
Αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τον Β’ γύρο των εκλογών.

«Συμφωνώ με ό,τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνυποψήφιός μου, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνει δεύτερος γύρος εκλογών, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που μας τίμησαν. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε εκλογές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν και τη δεύτερη Κυριακή στις Κάλπες.

«Θέλω τις εκλογές ώστε ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια καθαρή εντολή, ισχυρή εντολή, ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ανέφερε πως κάλεσε όλους τους υποψηφίους και τους ζήτησε να τηρήσουν ίδια στάση και να καλέσουν και εκείνοι τον λαό στις κάλπες.

«Τους πήρα όλους τους ευχαρίστησα και ζήτησα αξιοπρέπεια, ενότητα και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές», δήλωσε.

Για την επικείμενη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλακη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως, «Οι πολίτες απέδειξαν από την 1η Κυριακή τις απόψεις τους. Δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε όλοι«, ενώ μίλησε για μία παράταξη «πληγωμένη», αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στα δύο «στρατόπεδα».

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή»
«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε:

«Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε αρχικά.

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης.

megatv

Πηγή: madata.gr