Δεν έχουν σβήσει οι φωτιές που άναψε στο πολιτικό σκηνικό η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη στάση του κόμματος του την επομένη των εκλογών. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα έχει για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Χθες ο κ. Ανδρουλάκης επανήλθε με μια νεότερη αινιγματική δήλωση λέγοντας ότι το βράδυ των εκλογών, θα προτείνει τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών.
Επιμένει στη πρόταση για άγνωστο πρωθυπουργό μετά τις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρά την άρνηση που εισέπραξε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό πρόσωπο εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανήλθε μάλιστα με νέο σενάριο για το βράδυ των εκλογών.

«Δεν υπάρχει πρωθυπουργός άγνωστος χ. Μα αν λέγαμε το όνομα ενός υποψήφιου πρωθυπουργού τότε θα ήταν που θα περιφρονούσαμε τη λαϊκή ετυμηγορία[…]να προτείνω για πρωθυπουργό έναν από τους πρωταγωνιστές της απαξίωσης; […] Το ΠΑΣΟΚ της δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι στην όχθη των νικητών και το βράδυ των εκλογών θα προτείνει τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με την καθιερωμένη του ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από τις πολιτικές δυνάμεις. Περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες», τόνισε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλαζονική συμπεριφορά και πολιτικό παραλογισμό, που πριμοδοτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζουν στον Νίκο Ανδρουλάκη γαλάζια στελέχη, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η χώρα δεν είναι ακόμα έτοιμη για κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο. Εξακολουθούμε να έχουμε ως στόχο της αυτοδυναμία γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι καλό για τον τόπο», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε διπλή επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας τον στόχο του ΠΑΣΟΚ για κατάρρευση των συστημάτων εξουσίας τους.

«Η εγχώρια διαπλοκή βρίσκεται σε βέρτιγκο, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός δείχνει μηδενική ανοχή στο σύστημα Μητσοτάκη. Με τη θεώρηση Μητσοτάκη συμφωνεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ω τι περίεργο. Ως εδώ λοιπόν. Ως εδώ με το σύστημα εξουσίας του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα επιμένοντας ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να δώσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

«Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα όχι οι συμμαχικές. Μπορούμε να έχουμε μια συμμαχική δημοκρατική προοδευτική αριστερή κυβέρνηση», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο MEGA.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε πάντως ότι η πρότασή του για τις συνεργασίες δεν άλλαξε ποτέ, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του.

Πηγή: madata.gr