Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Πρόκειται για μία 57χρονη γυναίκα η οποία σχετίζεται με ήδη υπάρχον κρούσμα στα Χανιά.

Η ίδια είχε ήπια συμπτώματα γεγονός που την έκανε να πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στο σχετικό τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το τεστ βγήκε θετικό ωστόσο εξαιτίας της καλής κλινικής της εικόνας οι γιατροί την έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των υπόλοιπων επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στην Κρήτη.

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο 70χρονος

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ εισήχθη σήμερα ο 70χρονος άνδρας που τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με την σύζυγό του στην μονάδα covid-19 του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να τον διασωληνώνουν και να τον μεταφέρουν στην Εντατική καθώς παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, στην ειδική μονάδα covid-19 νοσηλεύεται η σύζυγός του με ήπια συμπτώματα του ιού.

Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα, που φέρουν επίσης ήπια συμπτώματα, νοσηλεύονται στην μονάδα κορωνοϊού στα Χανιά χωρίς – μέχρι στιγμής – να προκαλούν κάποια ανησυχία.

Εργαζόμενη Δήμου Χανίων: Αρνητικά όλα τα δείγματα από τους συναδέλφους της

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα από τα τεστ που υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων, μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε 29χρονη, η οποία δουλεύει στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Οι υγειονομικές αρχές πήραν δείγματα από συνολικά 17 εργαζομένους της υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων και οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι αλλά και συνάδελφοι της 29χρονης, η οποία παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό ενώ εξακολουθεί να είναι ασυμπτωματική.

Τα αποτελέσματα από τα τεστ ήταν αρνητικά, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων να παραμένουν κλειστές για σήμερα Τετάρτη, ενώ σε όλο το δημαρχιακό κτίριο έχει πραγματοποιηθεί προληπτικά απολύμανση .

Η 29χρονη εξακολουθεί να παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό και είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή: cretapost.gr

Πηγή: thestival.gr