Μια ακόμα θετική εξέλιξη υπήρξε αναφορικά με την πορεία της ανέγερσης της νέας Τούμπας. Και αυτό διότι όπως έγινε γνωστό, έφτασε σήμερα (17/7) στα χέρια των φορέων που εμπλέκονται ο φάκελος για τη δημόσια διαβούλευση της μελέτης. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως από τη νέα εβδομάδα, η μελέτη θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης και θα μπορεί ο κάθε πολίτης να κάνει τις παρατηρήσεις και τα σχόλια του πριν πάει στο συμβούλιο της επικρατείας.

Για το παραπάνω γεγονός, μίλησε ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ό,τι: «Έχει σταλεί ο φάκελος στις υπηρεσίες. Από Δευτέρα ή Τρίτη θα έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, από την στιγμή που παραλάβουν ταχυδρομικά τον φάκελο. Μπορεί ταυτόχρονα την Δευτέρα να γίνει και η ανάρτησή του στο σάιτ. Πριν την Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση.

Ενδεχομένως αμέσως θα γραφτεί η εισήγηση που θα στείλει τον φακέλο παραπέρα. Τα ψέμματα τελείωσαν, μιλάμε για γήπεδο. Οι πολίτες θα δουν την μελέτη που περιλαμβάνει το ειδικό χωρικό, την υπογειοποίηση και τους περιβαλλοντικούς όρους. Είναι μελέτη 1.000 σελίδων. Θα μπορεί να την διαβάσει ο κάθε πολίτης»

Πηγή: Metropolis 95.5 FM

Πηγή: thestival.gr