Νέα σφοδρή επίθεση κατά ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ΗΠΑ και ΕΕ για την προσπάθεια της Τουρκίας να εντάξει τους Τουρκοκύπριους στην Ένωση Τουρκογενών Κρατών.
Μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ έστειλε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη στήριξη που παρέχουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σε συνέντευξη τύπου με τον Μεξικανό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου, ειδικά για τις ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το μήνυμά μας προς τις ΗΠΑ είναι το εξής: Διαταράξατε την ισορροπία τόσο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας όσο και στην Κύπρο. η ζυγαριά έχει γείρει. Κρατείστε ισορροπία και όταν μιλάτε για διεθνές δίκαιο, να κοιτάζετε τις παραβιάσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Δεν θα πάρουμε καμία άδεια από τις ΗΠΑ! Ο ‘τουρκικός αιώνας’ ξεκίνησε, η ‘τουρκική άνοιξη’ ξεκίνησε», διαμήνυσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ και των ΗΠΑ μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

«Τι δικαίωμα έχει η ΕΕ να παρεμβαίνει στον οργανισμό Τουρκογενών Κρατών. Και το μήνυμα μας προς τις ΗΠΑ είναι το εξής: και στις σχέσεις Τουρκίας Ελλάδας και στο Κυπριακό χαλάσατε τις ισορροπίες. Χάλασαν ο ρυθμίσεις στο καντάρι σας. Να είστε ισορροπημένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: madata.gr