Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας σήμερα στη Βουλή, όπου θα απαντήσει σε ερώτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για την οικονομία και την Εργασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι οι πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν, αφορούν το πρόγραμμα Συν-εργασία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τη μείωση της προκαταβολής φόρου, την οποία και χαρακτήρισε «γενναία». Εξήγησε επίσης, ότι οι ρυθμίσεις δεν θα αφορούν μόνο τον κλάδο του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η κυβέρνηση έχει σχέδιο ενίσχυσης των προσλήψεων που πιθανόν θα αξιοποιεί ως όχημα τη μετεξέλιξη του προγράμματος Συν-εργασία, που έως τώρα καλύπτει μέρος της απώλειας του μισθού των εργαζομένων.

Επίσης σχεδιάζεται επέκταση και μετά το τέλος Ιουλίου του μέτρου κάλυψης του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να αυξηθεί και το ποσοστό κάλυψης.

Τελετή εγκαινίων στο Ελληνικό

Παρουσία του πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί η τελετή εγκαινίων για την έναρξη των έργων στο Ελληνικό.

Οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν από την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης, η οποία συνολικά θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ. 

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του. Εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: thestival.gr