Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 41 ετών από την ιστορική υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την οποία η Ελλάδα έγινε 10ο μέλος της ΕΟΚ εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης.

«Ο πόθος και το όνειρο ενός λαού, βρήκε το δρόμο του μέσα από το όραμα ενός ανθρώπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει ως αφοσιωμένο συνεχιστή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που ξέρει να «οδηγεί» την Ελλάδα της νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης:

“Σαν σήμερα, 39 χρόνια πριν, η Ελλάδα γίνεται το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, του οικοδομήματος που γέννησε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ιστορική, η πολιτιστική, η κοινωνική κουλτούρα και κληρονομιά έγιναν βάση για το κοινό μέλλον με την καινούργια Ευρώπη των οικονομικών στόχων. Ο πόθος και το όνειρο ενός λαού, βρήκε το δρόμο του μέσα από το όραμα ενός ανθρώπου, που τόσο πάσχισε για να ενώσει το λαό, μαζί με τους υπόλοιπους της Ευρώπης: του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο δρόμος συνεχίζει να είναι μακρύς, αλλά είναι και περισσότερο αλληλέγγυος. Κάθε μέρα είναι και περισσότερο Ευρωπαϊκή. Από το «είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ» του τότε, που προσπαθούσαμε να αντιληφθούμε το αύριο, σήμερα καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ ότι το Ευρωπαϊκό όραμα είναι το υπέροχο Καβαφικό ταξίδι για το οποίο μας έκοψε εισιτήριο ο ιστορικός ηγέτης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το καράβι αυτό το τρέχει σήμερα αποφασισμένος και αφοσιωμένος ο καπετάνιος Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι ξέρει καλά και τα πανιά και το πηδάλιο ώστε να παράγει ισχυρή ανάπτυξη και αλληλεγγύη, οδηγώντας την Ελλάδα της νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης“.

Πηγή: thestival.gr