Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ο Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει με ανάρτησή του στο Twitter, ότι η «ενεργητική διπλωματία παράγει αποτελέσματα που τρομάζουν την Άγκυρα».

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο κ. Στεργίου αναφέρει: «Με την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου τα πιόνια άλλαξαν θέση στη σκακιέρα. Η ενεργητική διπλωματία παράγει αποτελέσματα που τρομάζουν την Άγκυρα. Μήπως το “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κρυψώνα όσων πάσχουν από πολιτική “κύφωση” εκεί που τα εθνικά μας δίκαια απαιτούν γερούς και ίσιους ώμους;».

Θέση μάχης ανακαταλαμβάνουν τα κόμματα στην Βουλή καθώς το νομοθετικό έργο επανεκκινεί με την συζήτηση των κρίσιμων Συμφωνιών της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Το πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο νομοσχέδιο για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο καθώς το περιεχόμενό του αντανακλάται και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη σύμβαση φαίνεται ότι προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις τάσεις που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρούν σε «εσωκομματικές επακουμβήσεις».

Πάντως, με τις εως τώρα τοποθετήσεις υπερ της Συμφωνίας με την Αίγυπτο θα ψηφίσουν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών».

Πηγή: thestival.gr