Δεν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωτήρη Τσιόδρα δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Με αφορμή την «πολιτική σκόνη» που σήκωσε η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, ο Νίκος Ρωμανός τόνισε ότι σχετικά με τα συμπεράσματα της επίμαχης επιστημονικής μελέτης, έχει εξαντληθεί το ζήτημα και πως η ουσία είναι αν και τι καινούργιο μας λέει. Όπως εκτίμησε, επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, αυτά που έχουν πει πολλές προηγούμενες μελέτες και στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός όλους τους προηγούμενους μήνες.

Έκανε λόγο για χυδαία αξιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να διαστρεβλώνεις και να απομονώνεις επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να κάνεις αντιπολίτευση σε μια τέτοια συγκυρία είναι ό,τι πιο χυδαίο μπορεί να κάνει κάνεις, εξήγησε.

Το ερώτημα σημείωσε ο κ. Ρωμανός είναι αν αυτή η μελέτη θα άλλαζε, αλλάζει ή πρέπει να αλλάξει σε κάτι την στρατηγική μας. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η στρατηγική μας είναι στην ίδια κατεύθυνση και αυτής και όλων των άλλων μελετών με όποια κριτική μπορεί να κάνει κανείς.

Η μελέτη λαμβάνει υπόψη μόνο τον παράγοντα εντός-εκτός ΜΕΘ, συμπλήρωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, και όχι όλους τους άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το αν κάποιος μένει εκτός.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το έχει πει σε πολύ προγενέστερο χρόνο ότι ουσιαστικά έχουμε μια κατάσταση που προσομοιάζει σε ΜΕΘ δυο ταχυτήτων και αυτό είναι κάτι διαχρονικό. Αντίθετα, η μελέτη υπογραμμίζει τη σοβαρότητα και τη σημασία της στρατηγικής που έχει ακολουθηθεί. Δεν έχει ξαναγίνει στη Μεταπολίτευση μέσα σε δύο χρόνια να έχει διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Συστήματος Υγείας, επισήμανε ο κ. Ρωμανός.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ρήγμα με τον κ Τσιόδρα, απάντησε ότι αντίθετα υπάρχει μια διαρκής συνεργασία αυτά τα δύο χρόνια, ενώ από την άλλη πλευρά (της αντιπολίτευσης) στοχοποιούν σταθερά επί δύο χρόνια τον κ Τσιόδρα, ξαφνικά τον αγάπησαν δύο μέρες και μόλις τους «άδειασε» με την ανακοίνωσή του, τον ξαναστοχοποίησαν. Δεν νομίζω, κατέληξε, ότι αυτή είναι σοβαρή πολιτική και δεν προσφέρει κάτι σε έναν εθνικό αγώνα.

Υπάρχει ένα κενό σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη χώρα που θα βοηθούσε και την κυβέρνηση. Γιατί όταν έχεις μια δημιουργική Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχεις πολλές περισσότερες αξιόλογες προτάσεις που μπορείς να υιοθετήσεις και άρα είσαι καλύτερος και στο έργο σου.

Πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr