Μόνιμος κάτοικος της Νάξου είναι ο 49χρονος που αποτελεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιανό, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο 49χρονος «νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο και περιμένουμε ελικόπτερο να τον μεταφέρει σε νοσοκομειο αναφοράς όπως προβλέπουν διαδικασίες του ΕΟΔΥ».

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες σχετικά με το πώς προσβλήθηκε από κορωνοϊό, ο δήμαρχος Νάξου απάντησε ότι «από ό,τι γνωρίζω, επειδή αρμόδια υπηρεσία είναι ο ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση, δεν φαίνεται να είχε πάει κάπου αλλού».

Όπως είπε ο κ. Λιανός ο 49χρονος, οι συγγενείς του οποίου έχουν τεθεί σε καραντίνα, «δεν είχε πολύ ενεργή συμμετοχή γιατί ανήκε στις ευπαθεις ομάδες και είχε πάρει άδεια από την υπηρεσία να μένει σπίτι του».

Όσον αφορά, δε, την τήρηση των κανόνων για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο κ. Λιανός είπε ότι «σε μεγάλο βαθμό εφαρμόζονται» συμπληρώντας, ωστόσο, ότι από την εφαρμογή των μέτρων έχουν βεβαιωθεί 25 πρόστιμα σε πολίτες που δεν τήρησαν τις σχετικές διατάξεις.

Πηγή: thestival.gr