Τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι για να υπάρξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης τα οποία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου ανέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Θα είναι έξω σε υπαίθριους χώρους, θα βρούμε τρόπους για να απλώσουν καλύτερα τα τραπεζοκαθίσματα. Θα υπάρξουν κανόνες για τις αποστάσεις και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και εσωτερικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοι μπροστά με σχετικό βάθος για να αξιοποιηθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα» είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Διευκρινίζοντας ακόμα περισσότερο είπε ότι «εάν δεν χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικά θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τμήμα εσωτερικό των καταστημάτων εφόσον το άνοιγμα του επιτρέπει να το έχει στο βάθος ως ημιυπαίθριος».

Σε καθέ περίπτωση ξεκαθάρισε, όπως γράφει το protothema.gr, ότι «δεν θα είναι “σαρδέλα” τα τραπεζοκαθίσματα».

Επανέλαβε, δε, ότι ο προγραμματισμός είναι για τα καταστήματα αυτής της κατηγορίας να ανοίξουν την 1η Ιουνίου προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν όλα πάνε καταπληκτικά μέχρι τις 18-20 Μαΐου θα το δούμε τότε αν μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα».

Όσον αφορά τα μπαρ ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση γιατί θα ακολουθήσουν την εστίαση και αφού δούμε την αποτύπωση εκεί» συμπληρώνοντας ότι «καφέ-μπαρ που έχουν καθίσματα θα μπορούσαν να πάνε στην εστίαση».

Μιλώντας για το επόμενο άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα υπενθύμισε ότι «ανοίγει όλο το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών κέντρων άνω των 4.000τ.μ. Συνολικά περίπου το 25%-26% της αγοράς που έκλεισε με κρατική εντολή ανοίγει τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς για την εικόνα της αγοράς από τις 4 Μαΐου οπότε και άνοιξαν τα πρώτα εμπορικά καταστήματα είπε ότι «τα πράγματα είναι ομαλά, έχουμε όμως επιβάλει πρόστιμα και έχουμε κλείσει καταστήματα που δεν έχουν τηρήσει τα μέτρα ανά τετραγωνικό που έχουμε επιβάλει αλλά είναι λίγες περιπτώσεις».

Για τα μπιτς μπαρ ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι «όταν ανοίξουν θα έχουν αποστάσεις ασφαλείας οι ξαπλώστρες που θα βοηθά να μην έχουμε πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού».

Πηγή: thestival.gr