Λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022, ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Πελέ, αποθέωσε τον Νεϊμάρ, που τον έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για την «σελεσάο» με 77 γκολ.

Αναλυτικά το μήνυμα του Πελέ στον Νεϊμάρ:

«Σε είδα να μεγαλώνεις, σε υποστήριζα κάθε μέρα και τώρα μπορώ να σε συγχαρώ που ισοφάρισε το ρεκόρ γκολ μου με την εθνική Βραζιλίας. Και οι δυο μας ξέρουμε ότι είναι πολλά περισσότερα από ένας αριθμός. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως αθλητές είναι να εμπνέουμε, τους συναδέλφους μας, τις επόμενες γενιές και όποιον αγαπά το άθλημά μας.
Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν είναι η πιο χαρούμενη για μας, αλλά θα είσαι για πάντα μια πηγή έμπνευσης. Έμαθα πως όσο περνά ο χρόνος, η κληρονομιά μας μεγαλώνει. Το ρεκόρ μου έγινε πριν περίπου 50 χρόνια και κανένας δεν είχε μπορέσει να το πλησιάσει μέχρι τώρα. Τα κατάφερες εσύ, αγόρι μου. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του επιτεύγματός σου.

Ωστόσο ξέρεις, όπως κι εγώ, πως κανένας αριθμός δεν είναι σπουδαιότερος από το να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Είμαι 82 ετών και μετά από τόσα χρόνια ελπίζω να σε ενέπνευσα με κάποιον τρόπο να φτάσεις τόσο μακριά. Περισσότερο από αυτό, ελπίζω το επίτευγμά σου να εμπνεύσει πολύ κόσμο να κυνηγήσει αυτό που μοιάζει αδύνατο.

Η κληρονομιά του Νεϊμάρ απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί. Συνέχισε να μας εμπνέεις. Θα συνεχίσω να πανηγυρίζω με σφιγμένες γροθιές κάθε σου γκολ, όπως έχω κάνει σε κάθε σου αγώνα».

Πηγή: madata.gr