Η Μαροκινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να καταθέσει επίσημη καταγγελία σχετικά με τη διαιτησία του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Γαλλία.

Το Μαρόκο, η έκπληξη του θεσμού, δεν κατάφερε να κάνει ένα ακόμα θαύμα στο Μουντιάλ του Κατάρ και αποκλείστηκε από τη Γαλλία με σκορ 2:0 στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι των Μαροκινών με τους παγκόσμιους πρωταθλητές το 2018 όμως έχει… συνέχεια με πρωταγωνιστή τον διαιτητή της συνάντησης, Σέζαρ Ράμος. Η FRMF (Βασιλική Μαροκινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) διαμαρτυρήθηκε επίσημα στη FIFA για τη διαιτησία του αγώνα καταθέτοντας καταγγελία στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για δύο περιπτώσεις μη καταλογισμού πέναλτι από τον διαιτητή.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η FRMF αναφέρει 

«Η Βασιλική Μαροκινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FRMF) διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία του αγώνα Μαρόκου-Γαλλίας που διευθύνει ο κ. Σεζάρ Αρτούρο Ράμος. Για το σκοπό αυτό, η FRMF έστειλε επιστολή στο αρμόδιο όργανο με το οποίο επιστρέφει στις φάσεις όπου η διαιτησία στέρησε από την ομάδα του Μαρόκου δύο αδιαμφισβήτητα πέναλτι κατά τη γνώμη αρκετών ειδικών διαιτησίας. Η FRMF εξέφρασε επίσης τη μεγάλη της έκπληξη που το σύστημα VAR δεν αντέδρασε σε αυτές τις περιπτώσεις. Το FRMF υπενθυμίζει ότι δεν θα χάσει την ευκαιρία για να υπερασπιστεί και να διατηρήσει τα δικαιώματα των Εθνικών Ομάδων, υποστηρίζοντας τη δικαιοσύνη στη διαιτησία και καταγγέλλοντας αυτές τις διαιτητικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ημιτελικής αναμέτρησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου».//

Πηγή: madata.gr