Δύο ημιτελικοί και ο μικρός με τον μεγάλο τελικό, απέμειναν για την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2022 και η FIFA αποφάσισε ότι αυτοί οι τέσσερις αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν με άλλη μπάλα και όχι με αυτή με την οποία έγιναν οι πρώτοι 60 αγώνες, που θα έχει ως στόχο να λειτουργεί ακόμη καλύτερα το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Από την αρχή του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου έως τώρα, όλοι οι αγώνες έγιναν με την μπάλα «Αλ Ρίχλα», που σημαίνει «το ταξίδι». Ωστόσο, οι τελευταίοι αγώνες, οι δύο ημιτελικοί και οι δύο τελικοί, θα γίνουν με τη μπάλα «Αλ Χιλμ» που σημαίνει «το όνειρο».

Ήταν απόφαση της FIFA και ο λόγος είναι το γεγονός ότι η νέα μπάλα, η «Αλ Χιλμ», ενδέχεται να είναι ακόμη πιο ευαίσθηση στο ημιαυτόματο οφσάιντ, οπότε θα μειωθεί το ενδεχόμενο λάθους.

«Η μπάλα προσφέρει την τελευταία εξέλιξη στο σχεδιασμό και την ίδια τεχνολογία της Adidas που ανήκει ήδη στην Al Rihla και η οποία κατά τη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει βοηθήσει πολύ τους διαιτητές να λαμβάνουν αποφάσεις πιο γρήγορα και σωστά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίσημη ενημέρωσή της η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

www.newsbeast.gr 

Πηγή: madata.gr