Στην Μητρόπολη τελέστηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Λίγο πριν τις 11 το πρωί, στην Μητρόπολη Αθηνών, για το μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατο του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας Κωνσταντίνου, φθάνει η αδελφή του, βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία.

Ο κόσμος την χειροκροτεί, η ίδια ανταποδίδει με ένα χαιρετισμό.

Τελευταία, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, έφθασε η οικογένεια του τέως βασιλιά. Η σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα Μαρία, με την πρωτότοκη κόρη τους, Αλεξία.

Από πίσω ακολουθεί ο Παύλος με την οικογένεια του. Κατευθύνεται προς την μητέρα του και της πιάνει το χέρι. Το άλλο χέρι το δίνει στη σύζυγο του Μαρί Σαντάλ. Οι τρείς τους ανεβαίνουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ο Νικόλας, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος.

Από το πρωί δρακόντεια ήταν τα μέτρα της αστυνομίας για την ασφάλεια των προσκεκλημένων.

Η εικόνα έξω από την Μητρόπολη δε θυμίζει σε τίποτα την ημέρα της κηδείας του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Περίπου 250 πολίτες κυρίως από την Αττική βρέθηκαν έξω από το ναό για το μνημόσυνο των 40 ημέρων από τον θάνατο του.

Kάποιοι από τους παρευρισκόμενους έχουν μαζί τους αντικείμενα εκείνης της εποχής, της τελευταίας μοναρχίας στην Ελλάδα.

Η στιγμή που τα παιδιά και τα εγγόνια γονάτισαν στην Μητρόπολη

Κατά την διάρκεια της τελετής που πρωτοστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τα παιδιά του Κωνσταντίνου, η Αλεξία, ο Παύλος, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος, γονάτισαν με τα χέρια σταυρωμένα, ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Κάποια στιγμή ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον Νικόλαο, εμφανώς συγκινημένο, να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης. Ο Μάκης Βορίδης, ο Νότης Μηταράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την έξοδο της οικογένειας του τέως βασιλιά, ο κόσμος φώναζε το όνομα του πρωτότοκου γιου κι έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση η οικογένεια υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το καθιερωμένο καφέ και τα συλλυπητήρια.

Αύριο στο κοιμητήριο στα πρώην βασιλικά Τατόι, θα τελεστεί τρισάγιο όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής πάνω στο μνήμα.

Πηγή: madata.gr