Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στο CNN εκτός από τα ελληνοτουρκικά απάντησε σε ερωτήσεις για τις μείζονες εξελίξεις που προκαλεί στην Ευρώπη και την παγκόσμια σκακιέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.
H χώρα πρέπει να διασφάλιση την εξοικονόμηση ενέργειας και πρέπει όλοι να συνεργαστούμε σε αυτήν την προσπάθεια δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN.

«Η κυβέρνηση κάνει αυτό που της αναλογεί, αλλά όλοι πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να μειώσουμε κατά το δυνατόν την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, την κατανάλωση φυσικού αερίου. Παρεμβάσεις θα υπάρξουν επίσης και όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που αποφεύγουν να καταναλώνουν φυσικό αέριο. Μιλάμε λοιπόν για μια συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η προσπάθεια του Putin να χρησιμοποιήσει ως όπλο το φυσικό αέριο για να επιβάλλει πρόσθετο πόνο στις ευρωπαϊκές κοινωνίες θα αποτύχει».

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πακέτο στήριξης και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά προκειμένου να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος ζωής

«Αναμένω ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 5%, και αυτό μας δίνει τον δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό:
«Παίρνει τα χρήματα από τους πολίτες και τα δίνει σε αυτούς που λεηλατούν με τους λογαριασμούς. Δηλαδή στην πραγματικότητα έχουμε μια διπλή διαδρομή λεηλασίας. Τη συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Την ίδια ώρα κατά 7,3% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα καταγράφει 32,7 και η αξιωματική αντιπολίτευση 25,4% . Το ΠΑΣΟΚ κ φτάνει 10,9% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,8% και ΜέΡΑ25 2,2%.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της pulse για τον ΣΚΑΙ η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%, ΠΑΣΟΚ: 12%, ΚΚΕ: 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4%, ΜέΡΑ25: 3%.

Πηγή: madata.gr