Στοχευμένα μέτρα για τη στηριξη των ασθενέστερων, πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά που θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο το πρωί, μπήκε σε λεπτομέρειες και για τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. 

Κάποια μόνο σημεία από τη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του πρωθυπουργού:

Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Οπως είπε, ελπίζει ότι από το Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023. 

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη. «1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει» τόνισε. 

Όσον αφόρα στην οπαδική βία ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε. Προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των  οργανωμένων οπαδών  θα εισέρχονται   μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Μητσοτάκης  παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.   

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα προβληθεί αύριο Σάββατο το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά

skai

Πηγή: madata.gr