Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού διαπίστωσε ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε 17 φορές τη λέξη κατηγορώ, κάτι όχι ιδιαίτερα συναινετικό όπως είπε, του… επέστρεψε τις κατηγορίες, διότι «εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδίκασε τον ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς του πολίτη στη Νέα Σμύρνη, παράλληλα όμως υπογράμμισε ότι ανατρίχιασε με την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου αστυνομικού. Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι οι πολίτες δεν επιζητούν μία αδιέξοδη κοκορομαχίες, αλλά επιζητούν λύσεις. Αναγνώρισε, δε, ότι υπάρχει κόπωση στους πολίτες από τα μέτρα έναντι του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι ορισμένοι θέλουν πάνω στον κορονοϊό να ανάψουν μια φωτιά και να μετατρέψουν τον κορονοϊο σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σε ότι αφορά την κριτική του Αλ. Τσίπρας περί αποτυχίας σε οικονομία και πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία: Η ύφεση συγκρατήθηκε στο 8,2%, τα νούμερα της ανεργίας δεν αυξήθηκαν κατακόρυφα. Για την πανδημία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εάν είμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε 7.000 παραπάνω νεκρούς: «Στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης. Ποιος όμως είναι ο δείκτης κ. Τσίπρα; Ένα μέτρο σύγκρισης και μόνο μπορεί δυστυχώς να υπάρξει και είναι ο αριθμός συμπολιτών μας που έχασε την ζωή του σε σχέση με άλλες χώρες. Εκεί η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση και είναι ανεπίτρεπτο σε μια εποχή που επιχειρεί η χώρα να ανοίξει την επιρροή της και να χρησιμοποιήσει την καλή της πορεία, για να προσελκύσει τουρίστες, να έρχεστε εσείς και να αμφισβητείτε αυτή την πορεία. Αν η Ελλάδα ήταν στον μέσο όρο της ΕΕ, θα είχαμε θρηνήσει ακόμα 7.000 συμπολίτες μας. Το πετύχαμε όλοι μαζί». «Με άλλα λόγια τα καταφέραμε καλύτερα και στην πανδημία και στην οικονομική κρίση, αλλά εσείς το βιολί σας», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα, διότι ακυρώνει την προσπάθεια των γιατρών υγειονομικών και όλων των πολιτών. Σε εκείνο το σημείο τον κάλεσε να πει έστω ένα κόμμα αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που στηρίζει τις συγκεντρώσεις.

Ειδική μνεία έκανε στην έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες σχετικά με την διασπορά του Covid στις συγκεντρώσεις. «Όταν καλείτε σε συγκεντρώσεις, αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν τα κρούσματα και να πιεστεί το ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα προσέθεσε ότι προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να μετατρέψει σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την κούραση των πολιτών. « Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά νεοαγανακτισμένους. Να ψαρέψετε τα ίδια συνθήματα που σε μια άλλη συγκυρία σας έφεραν στην εξουσία. Χούντες, πληρωμένα ΜΜΕ, κράτος αυταρχισμού, επιστροφή στη δεκαετία του ’50», τόνισε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Βουλή δημοσιεύματα από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήτα στην εξουσία: Πλειστηριασμοί άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψέκασε τους διαδηλωτές και έβγαλε ανακοίνωση για αστυνομική βία, η ΕΦΣΥΝ για πρώτη φορά μιλά και για αριστερή καταστολή.

Εν κατακλείδι ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα της αστυνομικής βίας. «Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από όλους για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και επί δικών σας ημερών και δικών μας, ζητώ συγγνώμη από τους συνταξιούχους που η κυβέρνησή σας ψέκασε», υπογράμμισε.

Τα νέα μέτρα
Πέραν της κριτικής ως προς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα:

Κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς. Αναγνώρισε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει θέση, με τον Ν. Βούτση από τα έδρανα ουσιαστικά να προαναγγέλει τη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών, μέσω νομοσχεδίου που θα κατατεθεί.
Δημιουργία ειδικού Τμήματος στο Συνήγορο του Πολίτη με 10 εξειδικευμένα στελέχη στην αστυνομική βία

Πηγή: madata.gr