Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραλαβή του 5ου F-16 VIPER της πολεμικής αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Τανάγρα κατά την τελετή παράδοσης των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων της Ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας  αλλά και της παραλαβής του 5ου F16 viper της πολεμικής αεροπορίας.

«Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν πως οι ίδιοι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και να μάθουν τότε ότι όσο υψώνουν τους τόνους τους, τόσο θα μειώνουν ουσιαστικά την αξιοπιστία τους. Και ότι κάθε «γιουρούσι» τους μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του Διεθνούς Δικαίου, των ακμαίων Ενόπλων Δυνάμεων και των ισχυρών συμμαχιών μας».

Επιμένει στο μπλόκο των F16 στη Τουρκία ο Μενέντεζ

Η Άγκυρα πιέζει συνεχώς την Ουάσιγκτον για την προμήθεια νέων f16 ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ζητήσει από το κογκρέσο να εγκριθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας που θα αγγίξει τα 21 εκατομμύρια δολάρια. Μιλώντας στο αποκλειστικά στο MEGA  και την Νίκη Λυμπεράκη, ο γερουσιαστής Μενεντεζ ξεκαθάρισε ότι ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής δεν θα επιτρέψει την πώληση πολεμικών αεροσκαφών προς την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, πέρα από τον Ατλαντικό ο εκπρόσωπος του Στείτ Ντιπάρτμεντ,  έβαλε τέλος και στα τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ξεπάγωνα του προγράμματος  για τα F35.

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την καταλληλόλητα της Τουρκίας για το πρόγραμμα των F-35»,δήλωσε ο εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών ΗΠΑ, Νέντ Πραϊς.

Ράπισμα για τον Ερντογάν και την εικόνα του αποτελούν και τα όσα δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης που βρέθηκε στην Αθήνα.

«Προφανώς, έχουμε προβλήματα στην Τουρκία με τη δημοκρατία και προφανώς απειλείται, γι’ αυτό και χρησιμοποίησα πολύ αυτόν τον όρο στην ομιλία μου. Είναι το πιο σημαντικό».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να χάνει την εξουσία με οποιονδήποτε αντίπαλο βρεθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr