Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σύντομη παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής και υπερασπίστηκε την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχουν κουράσει τα ξαναζεσταμένα ψέματα περί χιλιάδων πλειστηριασμών, από αυτούς που τους θεσμοθέτησαν», σημειώνοντας ότι ήδη μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και των διμερών διαπραγματεύσεων μεταξύ δανειοληπτών και servicers έχουν ρυθμιστεί δάνεια ύψους άνω των 35 δισ. ευρώ και τονίζοντας ότι η τροπολογία επιφέρει αλλαγές στον εξωδικαστικό που πυκνώνουν το δίχτυ προστασίας για τους πολίτες.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης «μας κατηγορεί ενώ λέει ότι επί ημερών της οι 25.000 πλειστηριασμοί δεν ήταν πολλοί, ήταν λίγοι» και υποστηρίζοντας ότι τα μισά «κόκκινα» δάνεια αφορούν σπίτια και το 80% ρυθμίζεται συναινετικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με εκπλειστηριασμό πολύ μικρός αριθμός σπιτιών, ενώ τόνισε ότι για την πρώτη κατοικία υπάρχει πρόσθετη προστασία.

Σημειώνεται, δε, ότι ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι την ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 700.000 αιτήσεις για το market pass, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους ευάλωτους.

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε συνολικά το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου» του ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι βάζει τάξη σε ένα θέμα που χρονίζει επί δεκαετίες, τονίζοντας ότι θα φέρει επιπλέον έσοδα για το κράτος, αλλά και σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει «μαζική και άκριτη τακτοποίηση καταπατημένων ακινήτων». Επίσης, ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και ρύθμιση για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2023 στις περιοχές που χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε πώς απαντά σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ: «Γυρίζοντας της πλάτη σας στην ψήφισή του, ήσασταν απόντες και από τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία», είπε, κάνοντας λόγο για «προσβλητική στάση για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» και για «διαζύγιο από την κοινωνία», ενώ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι «μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό και μονίμως απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνίας».

Κλείνοντας, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν, κρίνουν και συγκρίνουν, μπορούν να ξεχωρίσουν τη λύση από το πρόβλημα και σημείωσε ότι «οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν δεύτερη εντολή στην προκοπή με αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ», λέγοντας ότι οι εκλογές αυτές θα προσφέρουν στη χώρα σιγουριά και σταθερότητα.

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr