Το μήνυμα της ανάγκης για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, όπως εξέλεξε η Τουρκία, έστειλε απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση στο Περιστέρι ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας ότι «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη που πέτυχε η παράταξη στις κάλπες της 21ης Μαΐου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βάψαμε όλη την Ελλάδα μπλε». «Ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, κόμμα αυξάνει τα ποσοστά του μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης και είναι το πρώτο κόμμα που έχει υπερδιπλάσιους ψήφους από το δεύτερο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πού πήγαν όλοι αυτοί, που προέβλεπαν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι; Η κοινωνία μας επιβράβευσε στην κάλπη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους αντιπάλους του, λέγοντας ότι «οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα. Ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ευπρέπεια. Ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος, τεκμηριωμένος και κοστολογημένος πολιτικός λόγος». Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμα, ότι το κόμμα του μίλησε για τα πραγματικά προβλήματα και δεν είδε τη νεολαία σαν μια καύσιμη ύλη για τον λαϊκισμό. «Εμείς σκύψαμε πάνω στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και αποδείξαμε ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Δυτική Αθήνα επιβράβευσε το κόμμα του.

«Δεν ξέρω καν αν το έπαιζε το στοίχημα, 12 μονάδες μπροστά στην Δυτική Αθήνα, είπε και πρόσθεσε, ότι κάποιοι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται, γιατί έχασαν». «Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι η κοινωνία έχει αλλάξει. Το αποτέλεσμα αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Η κάλπη θα είναι άδεια. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος. Όλα ξεκινούν από την αρχή. Και θέλω να σας ζητήσω να δώσουμε μαζί την μάχη για την παράταξη μας και μόνο. Για να είμαστε οι νικητές στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Αυτή η νίκη θα βάλει τέλος σε έναν κύκλο αβεβαιότητας που μας έβαλε η αντιπολίτευση με την απλή αναλογική. Σήμερα, η χώρα θα είχε ήδη κυβέρνηση αν δεν ήταν η απλή αναλογική», τόνισε.

«Ενδεχομένως το βράδυ της 25ης Ιουνίου ο πήχης να ανεβαίνει, όσο μπαίνουν στην Βουλή και άλλα κόμματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση για να κάνει πράξη τις αλλαγές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο γούρι του τον μικρό Μάξιμο ο οποίος «θα μας βοηθήσει» όπως είπε «να επιστρέψουμε στο Μαξίμου». «Μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία χρειάζεται η χώρα, γιατί αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι ποιος θα πάρει περισσότερες ψήφους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Μας λένε ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν τους ενδιαφέρει, γιατί θέλουν να είναι στην αντιπολίτευση» είπε.

«H Τουρκία έχει σήμερα κυβέρνηση και πρόεδρο και εμείς δεν έχουμε αλλά θα έχουμε στις 26 Ιουνίου γιατί ζητούμενο είναι η σταθερότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επίσης», τόνισε, «η πολιτική δεν γίνεται με συνθήματα, ύβρεις και tweets αλλά με αντιπαράθεση προγραμμάτων. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η επενδυτική βαθμίδα αφορά όλες και όλους». «Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δρομολογήσουμε επενδύσεις. Εμείς θα πάμε τον μέσο μισθό στα 1500 ευρώ και τον κατώτατο στα 950», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν θα ξανατσακίσουμε εμείς τους ελεύθερους επαγγελματίες με το νόμο Κατρούγκαλου. Την επόμενη τετραετία οι φόροι θα μειωθούν και άλλο και το τέλος επιτηδεύματος θα είναι παρελθόν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα, ότι η δεύτερη 4ετια θα είναι μια εποχή αναγέννησης του ΕΣΥ. Είπε ακόμα, ότι το Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει κέντρο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Αναφέρθηκε επίσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο όπως είπε «βρίσκει ήδη τα πατήματά του αλλά θα ενισχυθούν και τα σχολεία. Μέχρι του χρόνου θα έχουν μπει 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία, νηπιαγωγείο από τα 4, αλλά και στήριξη της εργαζόμενης μητέρας». Για την υπογεννητικότητα είπε, ότι θα αντιμετωπιστεί με το πως θα στηριχθούν οι οικογένειες με περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με Νταντάδες της Γειτονιάς. «Η οικογένεια να ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί από το κράτος», είπε.

Για την εξωτερική πολιτική είπε ότι η γειτονιά μας δεν θα γίνει πιο εύκολη. «Εξέφρασα ήδη στον Πρόεδρο Ερντογάν δημόσια τα συγχαρητήριά μου και θα μιλήσω και μαζί του τις επόμενες ώρες. Η Ελλάδα πάντα θα τείνει χείρα φιλίας στην Τουρκία αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά τα όρια που κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει. Και οι διαφορές λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο», τόνισε. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και το Λιμενικό θα εξακολουθεί να φυλάει τα θαλάσσια σύνορά μας, είπε ακόμα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον εφησυχασμό», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας: «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι εκλογές έχουν κριθεί αλλά πείτε τους ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε». Αναφέρθηκε επίσης στη Ροδόπη που έμεινε ροζ λέγοντας ότι «και αυτή μπλε θα την κάνουμε. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία προσερχόμαστε με τον αέρα του νικητή αλλά με σεμνότητα και βαριά την ευθύνη και δεν θα δεχθώ κανένα φαινόμενο αλαζονείας. Δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων, δεν μας ταιριάζουν εμάς αυτά. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την Ελλάδα. Όπως το 2019 έτσι και σήμερα θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

Πηγή: madata.gr