Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και για τα  όσα συνέβησαν στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα ομάδας χούλιγκαν στη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και τον  Γώργο Αυτιά, που θα προβληθεί αύριο, Σάββατο.

Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως όλοι οι Έλληνες, με τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε ότι ,εάν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ, αναφερόμενος στη συνέχεια στις συλλήψεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και προανήγγειλε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου “για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα βίας”. Αναφέρθηκε για παράδειγμα στις αναστολές στις ποινές που δίνονται, λέγοντας: “προτιμώ κάποιος να μην παίρνει αναστολή και να μπαίνει για λίγο μέσα, παρά να παίρνει αναστολή να είναι έξω και να κάνει τα ίδια”. “Οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους σε αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι “θα κάνουμε παρεμβάσεις στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, να μπορεί να μπαίνει κανείς μόνο με διαρκείας εισιτήριο”.

“πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει”. Αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι. Λυπάμαι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι”,

Πηγή: madata.gr