Για την ανοδική πορεία της χώρας μας στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε έκθεση του EIU (Economist Intelligence Unit), το οποίο είναι το τμήμα έρευνας και ανάλυσης του Ομίλου Economist, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει άνοδο, γεγονός που ικανοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την κατάταξη του EIU η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών με ανοδική πορεία με 16 μονάδες, ενώ η δεύτερη χώρα είναι το Κατάρ με 11 μονάδες.

Very encouraging to see our efforts to reform the economy being recognized. We believe in turning Greece into a business-friendly country attracting further foreign investment. Though there is more to be done, Greece is on the right path. https://t.co/OeMfoi32a8 pic.twitter.com/DhtpYP7ZRX

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 31, 2022 ” />

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στα αγγλικά στο Twitter ανέφερε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που θα προσελκύσει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr