Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με ειδική φροντίδα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν σήμερα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με παρέμβασή του στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

 Με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία του πάρκου στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και δεσμεύτηκε απέναντι στους δημάρχους και τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα παρακολουθεί προσωπικά και την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση των ανισοτήτων σε σχέση με το κέντρο και την ανατολική πλευρά της πόλης.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Σε άλλη παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αποδίδει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στο έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.

Είπε ότι η παρουσία της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα υπάρχει οικονομική, εκθεσιακή, επιχειρηματική δραστηριότητα όλο τον χρόνο, πάρκο και πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έτσι θα δουλέψει όλη η πόλη.
 Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

 Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και παρά τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες για τη χώρα. Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι αναμετριέται με τα προβλήματα των πολιτών, που, όπως τόνισε, δεν έχουν χρώμα και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της στον ίδιο δρόμο και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από το συνολικό έργο της και το πως διαχειρίστηκε τις κρίσεις.

 Σημείωσε πως “στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες δυσκολίες και 30 μήνες μετά την εκλογή της να έχει τόσο σημαντικό προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Έκανε αναφορά στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως η πόλη αλλάζει και μετατρέπεται σε σύμβολο των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει ο τόπος.

 “ Αναμετριόμαστε με τα προβλήματα των πολιτών τα οποία δεν έχουν χρώμα”

 “Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία να είμαστε υπερήφανοι να ζούμε, θέλουμε να γίνουμε από ουραγοί πρωταγωνιστές”, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 “Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το όραμα το οποίο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Ελλάδα και το οποίο συνέχισαν όλοι όσοι ηγήθηκαν αυτής της παράταξης, όλοι έβαλαν ένα σημαντικό λιθαράκι σε αυτήν την κατεύθυνση”, είπε και συνέχισε: “Αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την πατρίδα μας θα τη συνεχίσουμε αταλάντευτα και θα τη συνεχίσουμε έχοντας εσάς τα στελέχη μας, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα”.

 Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη και μέλη της και την προσπάθεια που έχουν να κάνουν ενόψει και των βουλευτικών εκλογών στο τέλος της τετραετίας, υπογράμμισε: “Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι διαφορετική από τη Νέα Δημοκρατία του 2016. Είναι μία παράταξη μεγαλύτερη, ευρύτερη πιο ανανεωμένη, πιστεύω πιο δημιουργική με πολύ περισσότερα ενεργά μέλη, κοντά στην κοινωνία, αφουγκράζεται αυτή η παράταξη τον πραγματικό παλμό της κοινωνίας και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να εκπέμψουμε και στο συνέδριο μας, το οποίο θα διοργανώσουμε στις αρχές Μαΐου. Θα εκλέξουμε τα καινούργια μας όργανα και θα μπούμε πια στην τελική ευθεία στον τελικό χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές. Σας θέλω, λοιπόν, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όλους κοντά μας. Θέλω να βλέπετε πάντα τη μεγάλη εικόνα και να μην ξεχνάτε ότι στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες δυσκολίες και 30 μήνες μετά την εκλογή της να έχει τόσο σημαντικό προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό μας γεμίζει με ευθύνη. Γιατί δεν αναμετριόμαστε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αναμετριόμαστε με τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό θέλουμε. Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Αναμετριόμαστε, τελικά, με τα προβλήματα των πολιτών τα οποία δεν έχουν χρώμα. Αυτή η παράταξη δεν κάνει διακρίσεις είναι εδώ για το καλό όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των λιγότερο προνομιούχων. Και αυτό το δρόμο, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, με την στήριξη των στελεχών μας, όντας σίγουροι ότι είμαστε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας για να αλλάξουμε την Ελλάδα προς όφελος όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων”.

 “ Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε σύμβολο των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο τόπος”

 “Ποτέ δεν είχε δρομολογηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τέτοια συνέπεια, ένας τέτοιος σημαντικός όγκος μεγάλων παρεμβάσεων που αλλάζουν ουσιαστικά την όψη της πόλης και είναι έργα τα οποία υλοποιούνται, παρά τις δυσκολίες”, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

” Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Ταυτόχρονα, όμως, δεν αλλάζει μόνο με μεγάλα έργα υποδομής, αλλάζει διότι μετατρέπεται η πόλη σε ένα σύμβολο όλων των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο τόπος. Μια πόλη η οποία μπορεί πια να προσελκύει επενδύσεις στην καινοτομία και στην υψηλή τεχνολογία”. Όπως είπε, ο ίδιος επισκέπτεται πιο συχνά την πόλη, σχεδόν μία φορά το μήνα και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

“ Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”

 Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ανέλαβε τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, κοντά στους πιο αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση, και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του προγράμματός της και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί εν τω συνόλω από το έργο της.

 “Η κυβέρνηση αυτή παρότι αφιέρωσε πολύ μεγάλη ενέργεια στη διαχείριση όλων αυτών των εξωγενών κρίσεων δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: ” Εδώ, από αυτό το Βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πριν από τις εκλογές, είχα αναλάβει μία σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα μειώσουμε τους φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές, για το πώς θα ξανακάνουμε την Ελλάδα αναπτυξιακό πόλο, μία χώρα η οποία μπορεί να προσελκύει επενδύσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές για τους Έλληνες. Και αυτές μας τις δεσμεύσεις, παρά τις δυσκολίες, τις υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Και όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό, στο τέλος της τετραετίας, και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάζετε τους πολίτες στα μάτια. Είμαστε μία κυβέρνηση που στρέφει το βλέμμα της πρωτίστως τους πιο αδύναμους και έτσι θα συνεχίσουμε στους 15-16 μήνες, όσοι ακόμα μας χωρίζουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς θα ολοκληρώσουμε την τετραετία και θα κριθούμε για το έργο μας εν τω συνόλω και για την ικανότητά μας να χειριστούμε κρίσεις”.

 “ Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες”

 Ο πρωθυπουργός τόνισε: “διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες” και επισήμανε ότι οι κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα είναι εξωγενείς, δεν τις προκάλεσε η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την κρίση του 2015 που ήταν υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr