Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στο Λονδίνο στα τέλη του μήνα για να συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες και επενδυτές. Αναμένεται συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Στην Αγγλία θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου ο και γίνονται διεργασίες ώστε να συναντηθεί και με τον Βασιλιά Κάρολο.

Τελευταία φορά είχαν τετ α τετ οι δυο άνδρες ήταν τον  περασμένο Απρίλιο στην Σκωτία όταν ο Κάρολος ήταν ακόμα Πρίγκιπας. Έτσι θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο ανδρών από την στιγμή που ο Κάρολος έγινε Βασιλιάς.

Είναι γνωστή η αγάπη του Βασιλιά Καρόλου για την χώρα μας την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές επίσημα και ανεπίσημα, ειδικά το Άγιο Όρος.

Η ατζέντα των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα συμπληρώνεται, αλλά οι συναντήσεις τόσο με τον Βασιλιά όσο και με τον πρωθυπουργό θεωρούνται εκ των πραγμάτων σημαντικές σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναζητά συμμάχους στο εξωτερικό.

Θα είναι αναγνωριστική η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρίσι Σούνακ, καθώς έχουμε και ανοικτά θέματα με την Βρετανία με κυρίαρχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr