Ούτε ένα  βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και στα πηγαδάκια μετά την οικογενειακή φωτογραφία στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν ήδη στην θέση του, όταν έφτασε στον χώρο ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δεν γύρισε να κοιτάξει προς το μέρος του Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στην δεύτερη σειρά στην 3η θέση από αριστερά, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν στην πρώτη σειρά στο κέντρο προς τα δεξιά και τέσσερις θέσεις μακριά από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια τελευταία εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης, οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το ζήτημα αυτό.

Από εκεί και πέρα, αύριο Παρασκευή (7/10) ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως ξέρετε, το αυριανό είναι ένα άτυπο Συμβούλιο Κορυφής στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που γίνεται στην Πράγα. Ακολουθεί το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πάντοτε το κάνει με αποτελεσματικότητα.

Πηγή: madata.gr