Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία, στην περιοχή Σαριγιέρ, στην Κωνσταντινούπολη. 

Στις πρώτες εικόνες από το γεύμα που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποδέχεται τον κ. Μητσοτάκη και συνομιλούν με χαλαρή διάθεση, με τον Ερντογάν του δείχνει τη θέα στο Βόσπορο. Αμέσως μετά, οι δύο ηγέτες… παίρνουν τις θέσεις τους για το γεύμα. 
 
Στις πρώτες δηλώσεις τους στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας”, με τον Ερντογάν να απαντά: θα τα συζητήσουμε όλα. 

Στη συνέχεια, η συζήτηση έγινε πιο… ανάλαφρη με τους δυο τους να σχολιάζουν το γεγονός ότι δεν φορούσαν γραβάτες. Το κανω πάντα… η χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο σοβαρές συζητήσεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αναμένεται να έχει διάρκεια δύο ωρών, με το βασικό θέμα της ατζέντας να μην είναι άλλο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Πηγή: madata.gr