Σκληραίνει η κόντρα στο πολιτικό σκηνικό μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Νέες μειώσεις φόρων

Νέες μειώσεις φόρων, όπως τον μηδενισμό του τέλους επιτιδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες την επόμενη τετραετία, αλλά και τη νέα δομή και τα νέα πρόσωπα που θα έχει στην επόμενη κυβέρνησή του, εξαγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο πρωθυπουργός ασκεί παράλληλα σκληρή κριτική προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που ζητά από τους πολίτες να κυβερνήσει, χωρίς μνημόνιο αυτήν τη φορά, όπως λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρμόσει έστω και ένα μέρος όσων έχει εξαγγείλει, η χώρα θα ξαναβρεθεί σε νέο μνημόνιο. Αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας πολύ απλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν σήμερα από μια χώρα που βρίσκεται στην Ευρωζώνη και πρέπει να συμμορφωθεί με δημοσιονομικούς κανόνες. Θα μας οδηγούσε με νομοτελειακή βεβαιότητα σε τέταρτο μνημόνιο».

Παραμένει ο στόχος της αυτοδυναμίας

Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα τονίζει ο πρωθυπουργός παραμένοντας αταλάντευτος στον στόχο της αυτοδυναμίας. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι δεν πιστεύει λέξη από τον κ. Τσίπρα για τις δεσμεύσεις του ότι δε θα σχηματίσει κυβέρνηση των ηττημένων.

«Στις εποχές αβεβαιότητας, η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι. Ούτε ‘ραντεβού στα τυφλά’ ούτε μια κυβέρνηση από ‘γάμο συμφέροντος’. Και δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δε θα επιχειρήσει να φτιάξει «κυβέρνηση των ηττημένων».

Για τα Τέμπη

Για την τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για προσωπική δέσμευση να αποκαλυφθούν οι ευθύνες του δυστυχήματος.

«Θα μάθουμε την αλήθεια και δε θα υπάρξει κανένα σκοτεινό σημείο. Αλλά την αλήθεια δε θα δείξουν μόνο τα διοικητικά πορίσματα, αλλά η Δικαιοσύνη. Και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, βλέποντας την ταχύτητα και την υπευθυνότητα με την οποία κινείται. Νομίζω γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά και στον Μεβλούτ Τσαβουσογλου για προσφυγή στη Χάγη επί πολλών θεμάτων, όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Προϋπόθεση για να μπορέσει κανείς να συζητήσει ουσιαστικά αυτή τη διαφορά είναι να μην προστίθενται από την «πίσω πόρτα» ή ενδεχομένως και από την ‘μπροστά πόρτα’ θέματα τα οποία καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα συζητήσει με την Τουρκία. Δεν πάμε να κάνουμε συνολικό «παζάρι» για να τα βρούμε με την Τουρκία. Έχουμε μια μεγάλη διαφορά. Αυτή πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μπορεί να λυθεί ένα τέτοιο ζήτημα με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Για την επόμενη κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει αναδιάρθρωση υπουργείων αποκαλύπτοντας το σχέδιό του για σύσταση υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr