«Ανεδαφικές και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αν εφαρμοστεί έστω και ένα μέρος τους μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα 4ο μνημόνιο.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του στο θέμα της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ αναφορικά με τις εκλογές δήλωσε πως «δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δεν θα επιχειρήσει να φτιάξει «κυβέρνηση των ηττημένων»».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός, άνοιξε τα χαρτιά του και για την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι έρχονται νέες μειώσεις φόρων την επόμενη τετραετία, αν κερδίσει η ΝΔ.

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή η οποία θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει και όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμά της τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στη σιγουριά και στη πρόοδο. Σε εποχές αβεβαιότητας η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι. Ούτε “ραντεβού στα τυφλά” ούτε μια κυβέρνηση από “γάμο συμφέροντος”. Και δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δε θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση των ηττημένων».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη,  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «κλείνει το μάτι στους φασίστες», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας, τυφλωμένος από το παραταξιακό μίσος του, πιστεύει ότι κλείνοντας το μάτι στους φασίστες και στο περιθώριο θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία αλλά βλάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Γιατί και ο άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με τη φωτιά».

Ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλλε, την αναδιάταξη των υπουργείων και τη δημιουργία χωριστού Υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής πολιτικής, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεση του για επανεξέταση του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών μετά τις εθνικές εκλογές.

πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr