Με νέες παραινέσεις προς τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και να δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία στη ΝΔ, αλλά και με επιθέσεις στην αντιπολίτευση, κυρίως για το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής, συνέχισε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επισκεπτόμενος διαδοχικά τον Μυλοποτάμο Ρεθύμνου, τις Βρύσες Αποκορώνου και τον Πλατανιά, στα Χανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει εδώ και μέρες, αμέσως μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, ζητώντας από τους ψηφοφόρους «να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, “κερδίσαμε 4-0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς”. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή. Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει. Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό».

Κατά τα λοιπά, εξαπέλυσε συντονισμένη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην ΕΕ μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο. Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν “χάσει τα αυγά και τα πασχάλια” και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε δηκτικά ότι «ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; “Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση”. Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα μας εμπιστευτούν με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και θα μας δώσουν αυτή τη δύναμη να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, να δουλεύουμε για το καλό όλων σας», προσθέτοντας ότι το προσωπικό του στοίχημα, να γίνει η Κρήτη γαλάζια στον εκλογικό χάρτη, επετεύχθη και ζητώντας κάτι ανάλογο και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr