Ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τους νέους, καθώς με την πρώτη δόση θα αποκτούν μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια, είσοδο σε σινεμά, θέατρα, μουσεία κλπ

Αυτό θα γίνεται αυτόματα μέσω του ΑΜΚΑ τους. Πρόκειται για μία οφειλή στη νεολαία, για ένα δώρο ευγνωμοσύνης, για ένα ευχαριστώ για την υπομονή και επιμονή τους. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι. Όσο θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται

Στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος και ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση των νέων να εμβολιαστούν επενδύει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τείχος ανοσίας στη χώρα.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όποιος νέος μεταξύ 18 – 25 ετών εμβολιάζεται, θα παραλαμβάνει μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης με κεντρικό στόχο την ενθάρρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος εμφανίζονται σε μια στιγμή που έχει σημάνει συναγερμός στην Ευρώπη εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού.

Η κάρτα «ελευθερίας» των 150 ευρώ που προπληρώνει η κυβέρνηση για τους νέους 18 – 25 ετών είναι μία από τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι εμβολιασμένοι.

Στόχος είναι από τη μία να μπει φρένο στη μετάλλαξη «Δέλτα» που είναι εξαιρετικά μεταδοτική στους ανεμβολίαστους και από την άλλη να προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας και να εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού πριν το φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πολιτεία με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει περίπου 940.000 νέες και νέους και παράλληλα τους καλεί να βάλουν φρένο στη μετάδοση του ιού.

Το ποσό των 150 ευρώ θα μπορούν να το ξοδέψουν στις διακοπές τους σε ταξίδια και ξενοδοχεία, αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού όπως θέατρα, σινεμά και μουσεία.

Όσοι κάνουν το εμβόλιο μέσω του ΑΜΚΑ τους θα αποκτούν αυτόματα αυτή την κάρτα σε σχετική εφαρμογή στο έξυπνο κινητό τους ή με βεβαίωση για όσους δε διαθέτουν smart phone.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους, για τους οποίους ο πρωθυπουργός είπε ότι σύντομα θα μπορούν να κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους.

Στην παρουσίαση μετέχουν επίσης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Μητσοτάκης: Τι είναι η «Κάρτα Ελευθερίας» – Όσα είπε ο πρωθυπουργός
Την ανακοίνωση της «Κάρτας Ελευθερίας», μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση.

«Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».
«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν».

Πηγή: madata.gr