Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί, βεβαίως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση καθ’όλη τη διάρκεια των τριών κυμάτων της πανδημίας ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετά για να μπορέσουν να στηρίξουν το επιχειρείν με τη σημερινή τουλάχιστον μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και εδώ είναι ο φόβος που θα αντιμετωπίσουμε σχετικά με λουκέτα που θα δούμε ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό αφορά συγκεκριμένους κλάδους, αλλά αυτοί οι κλάδοι έχουν μεγάλη βαρύτητα στο ΑΕΠ της χώρας” δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση του Τουρισμού απάντησε ότι “έχουμε ήδη δει μια αναθεώρηση από πλευράς ΕΕ σε ότι αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021. Σας θυμίζω ότι υπήρχε μια αισιοδοξία και ορθώς υπήρχε στην αρχή του χρόνου, κανείς όμως δεν είχε προβλέψει ένα τρίτο κύμα. Αυτό το τρίτο κύμα πράγματι είναι ανατρεπτικό και σε ότι αφορά τη χώρα μας, είναι κατά πόσο θα θεωρηθούμε ότι είμαστε στο πορτοκαλί ή στο πράσινο αντί στο κόκκινο σε ότι αφορά στο επιδημιολογικό βάρος, έτσι ώστε να μπορούν χώρες που αποτελούν βασικούς πελάτες του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και αναφέρομαι στη Μ. Βρετανία, που παραμένει κλειστή, δεν επιτρέπει στους Άγγλους να επισκεφτούν οποιαδήποτε χώρα μέχρι τις 17 Μαΐου. Όπως επίσης και από τις ΗΠΑ, βλέπουμε και ότι και εκεί υπάρχουν προβλήματα. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε Ελληνοαμερικάνους ή Αμερικάνους να επισκέπτονται τη χώρα ως τουρίστες μέχρι τέλη Ιουλίου. Το ερώτημα είναι αν τους δύο μήνες θα είναι αρκετοί και θα υπάρχει τέτοια επισκεψιμότητα ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις; Φοβάμαι ότι με τα σημερινά δεδομένα αυτό δεν είναι εφικτό. Άρα πρέπει να βρούμε άλλα εργαλεία. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι η ενίσχυση του εσωτερικού Τουρισμού. Πέρσι είχαμε ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να υπάρχει ένα αυξημένο κονδύλι σε ότι αφορά στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, διότι βλέπω ότι ο βασικός πελάτης για τον Έλληνα ξενοδόχο θα είναι ο Έλληνας και φέτος”.

enikos

Πηγή: madata.gr