Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είναι η «πέτρα του σκανδάλου» στη σύγκρουση της Κουμουνδούρου με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται να μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χαιρετάκης είναι πρόεδρος των Ελαιουργών του Νομού Χανίων, μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Χανίων και δραστηριοποιούνταν τον τελευταίο καιρό ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι εμφανιζόταν σε συγκεντρώσεις, έτσι υπέγραφε άρθρα του, μέχρι την Κυριακή το πρωί όπου ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια και δεν ήταν το όνομά του μέσα στη λίστα του νομού Χανίων.

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είναι προσωπικός φίλος του Παύλου Πολάκη, ανήκει στο περιβάλλον του, ενώ πηγές από την Κρήτη αναφέρουν ότι πρόκειται για «εχθρός» του έτερου υποψήφιου βουλευτή και πρώην υπουργού, Γιώργου Σταθάκη.

Προφανώς ο Παύλος Πολάκης ήθελε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο ο Χαιρετάκης προκειμένου να «κόψει» ψήφους από τον Σταθάκη, καθιστώντας αδιαμφισβήτητη την κυριαρχία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στα Χανιά.

Στην ανάρτησή του στο facebook o Παύλος Πολάκης αναφέρει:

Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια.

Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα.

Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!

Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!»  

Πηγές ωστόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι ο κ. Πολάκης ήταν επί 4 ώρες στην πολιτική γραμματεία, άρα γνώριζε τα πάντα. Αναφέρουν επίσης ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να δέχεται εκβιασμούς για να εντάσσονται υποψήφιοι «φίλοι» ή του «περιβάλλοντος» κάποιου βουλευτή κι ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι εθελοντική κι όχι υποχρεωτική.

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 αλλά δεν είχε εκλεγεί. Με τη στήριξη του Πολάκη είχε εκλεγεί το 2021 στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Το 2021 είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση μια ανάρτησή του στο facebook μετά την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη και στα επεισόδια που είχαν γίνει.

Στην ανάρτηση αυτή είχε ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μουστάκι του Χίτλερ κι έγραφε:  «Περαστικά στον νέο άνθρωπο που ξυλοκοπήθηκε χθες χωρίς λόγο και περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε σήμερα, ευτυχώς όχι σοβαρά.. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται! Τον «εμφύλιο» που κάποιοι πάνε να επιβάλουν έχει ονοματεπώνυμο..»

Με καταγωγή από τον Κίσσαμο ο Χαιρετάκης σε συνέντευξή του πριν από τις εκλογές του 2019 ανέφερε για την πορεία του στην πολιτική:  

Εγώ άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά από 2009 αποδεχόμενος την πρόταση του Κωστή του Κουκουράκη να συμμετάσχω στον συνδυασμό του για την διεκδίκηση του Δήμου Κισαμου.

Δίπλα στον Κωστή έμαθα πολλά πράγματα,έννοιες ο αλτρουισμός,η αλληλεγγύη και αντιλήφθηκα οτι ο κάθε άνθρωπος έχει υποχρεώσει να είναι πολίτης του κόσμου,δηλ.μέρος του χρόνου του, της ζωής του και της γνώσης του πρέπει να το διαθέσει προσφέροντας οτι μπορεί στους άλλους ανθρωπους και στην κοινωνία.

Έτσι προχώρησα και παράλληλα αγωνιζόμουν σκληρά ώστε να επιβιώσω και να διατηρήσω τις επιχειρήσεις μου.

Τότε αντιλήφθηκα, που μας είχαν οδηγήσει άνθρωποι που ουδέποτε υπήρξαν άνθρωποι του κόσμου.

Έπαιρναν θέσεις και κυβερνούσαν την Ελλάδα επι δεκαετίες όχι τόσο για προσφέρουν στους πολίτες αυτής της χώρας ,όσο για ωφεληθούν οι ίδιοι και οι απόγονοι τους επι πολλές γενιές.

Τότε μου μπήκε η ιδέα να προσπαθήσω και αν έχω τις δυνατότητες,να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή,βήμα βήμα εμπειρία την εμπειρία μέσα από αγώνες και προβληματισμούς απέκτησα σχετικές εμπειρίες ώστε αν υπάρξει η δυνατότητα να μπορέσω να ανταποκριθώ με σχετική επάρκεια,στην προσπάθεια να προσφέρω και από άλλες θέσεις για το κοινό καλό.

Από 2009 παρακολουθούσα από πολύ κοντά το ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιζόμουν για όσα πρότεινε και πρέσβευε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα μου έκαναν την εξαιρετική τιμή να με αποδεκτούν σαν υποψήφιο και να γίνω μέλος μια καταπληκτικής ομάδας που δουλεύει με σύμποινια και αλληλεγγύη.

Πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr