Εγκαινιάστηκαν σήμερα τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα γραφεία στεγάζονται στο τριώροφο “γυάλινο” κτίριο, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη μετάβαση της ΑΖΚ στη νέα εποχή, αφού με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται στην “καρδιά” της πόλης μια “θερμοκοιτίδα” καινοτομίας και ανάπτυξης.

Επίσης πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς, “Thess Intec”, στην περιοχή της Περαίας.

Ο χώρος θα είναι αφιερωμένους κυρίως σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα αλλά και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα κατάρτισης έτσι ώστε να αποκτήσουν πιο ειδικές και τεχνικές γνώσεις.

«Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η τεχνολογία στην πόλη μας αποκτά το σπίτι της. Στόχος και φιλοδοξία μας είναι οργανώσουμε τον χώρο με τέτοιον τρόπο ώστε οι δύο όροφοι καθημερινά να είναι επισκέψιμοι από τους φοιτητές. Φιλοδοξούμε να κατοχυρώσουμε και να εδραιώσουμε τη Θεσσαλονίκη ως τη Μητρόπολη της καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας», ανέφερε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

«Επιτέλους αποκτήσαμε σπίτι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης επισημαίνοντας πως «Η ΑΖΚ έχει στόχο να βοηθήσει την καινοτομία την έρευνα και την καινοτομία και να φέρει κοντά πανεπιστήμια, ερευνητές και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να μειώσει και γιατί όχι να αναστρέψει το φαινόμενο του brain drain».

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πρωτεύουσα της καινοτομίας», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σημειώνοντας πως «Όλοι οι start upers, όλοι αυτοί οι νέοι που προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να βρουν εργασία να έχουν την δυνατότητα».

azk-1.jpg

AZK-2.jpg

AZK-3.jpg

AZK-4.jpg

AZK-5.jpg

AZK-6.jpg

AZK-7.jpg

Πηγή: thestival.gr