Οι ισπανικές ομάδες ετοιμάζονται για επιστροφή στη δράση, η αναστολή της οποίας κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από την εξάπλωση του κορωνοϊού και ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της Adidas υποστήριξε ότι του φαίνεται “λες και ξεκινά από την αρχή”.

O σταρ της Μπαρτσελόνα στάθηκε στην αβεβαιότητα λόγω της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης και εξήρε την αναγκαιότητα της προετοιμασίας – αρχικά μέσω ατομικών και στη συνέχεια μέσω ομαδικών προπονήσεων – πριν τα επίσημα ματς.

“Όταν επιστρέψουμε θα είναι λες και ξεκινάμε από την αρχή. Θα έχουμε κάποιο χρόνο για προετοιμασία πριν από τα ματς και επίσης θα έχουμε μαζί μας παίκτες που θα έχουν αποθεραπευτεί. Τεχνικά είναι η ίδια σεζόν, αλλά νομίζω ότι όλες οι ομάδες και παίκτες θα το βιώσουν με διαφορετικό τρόπο.

Αν και δεν παίζω δυο ματς την εβδομάδα προσπαθώ να προπονούμαι όλες τις ημέρες και να κάνω ασκήσεις. Αλλά προφανώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κανονική ομαδική προπόνηση και κυρίως με το ρυθμό των ματς.

Αλλά, αυτή είναι η νέα κανονικότητα που πρέπει να ζήσουμε. Γι’ αυτό και είναι αναγκαία αυτή η μίνι προετοιμασία. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν, είναι καλύτερο να κοιτάζουμε το μέλλον. Έχω μεγάλη όρεξη να παίξω ξανά.

Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ αυτή τη στιγμή να διατηρήσουμε την επαφή με την ομάδα. Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις ή να ζεις με τέτοια αβεβαιότητα και πόσο μάλλον απέναντι σε μια κατάσταση τόσο διαφορετική και πρωτόγνωρη όπως αυτή. Ο καθένας ρωτούσε τον άλλον πότε θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, για κάθε ποδοσφαιριστή η συγκέντρωση είναι θεμελιώδης”, υποστήριξε ο Λιονέλ Μέσι.

Πηγή: thestival.gr