Συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, είχαν χθες ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, οι εκπρόσωποί της έθεσαν στον Σκέρτσο “μια σειρά προτάσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και αφορούν κυρίως στις μεθόδους που πρέπει να υιοθετηθούν για τον εκσυγχρονισμό των εσωτερικών λειτουργιών και της επιχειρησιακής δράσης του Σώματος”.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “έγινε μια εκτενής συζήτηση για τα εκκρεμή υπηρεσιακά ζητήματα που τροχοπεδούν το έργο των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ και έχουν αντίκτυπο τόσο στις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

“Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, δράττοντας της ευκαιρίας, συνάντησαν τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στον κ. Υφυπουργό μια σειρά προτάσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και αφορούν κυρίως στις μεθόδους που πρέπει να υιοθετηθούν για τον εκσυγχρονισμό των εσωτερικών λειτουργιών και της επιχειρησιακής δράσης του Σώματος.

Εν συνεχεία, έγινε μια εκτενής συζήτηση για τα εκκρεμή υπηρεσιακά ζητήματα που τροχοπεδούν το έργο των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ και έχουν αντίκτυπο τόσο στις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Εντούτοις, η συζήτηση δεν μπορούσε να μην επεκταθεί στην δύσκολη περίοδο που διάγουμε, όπου ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πρωταγωνιστικός και διαδραματίζεται σε πολλαπλά και βαρυσήμαντα μέτωπα. Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός στέκεται πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων και απτόητος μάχεται από την πρώτη γραμμή υπέρ βωμών και εστιών.

Το ίδιο οφείλει να πράξει και η Πολιτεία και να σταθεί δίπλα του όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα.

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός, μας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των προτάσεών μας και μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα τις προωθήσει αρμοδίως για τη θετική έκβασή τους. Όπως μας επισήμανε, τα θέματα τάξης και ασφάλειας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και παραμένουν πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε τρόπο στην ανάδειξη των αιτημάτων του αστυνομικού προσωπικού και να διεκδικεί την υλοποίηση αυτών για την βελτίωση της εργασιακής ζωής των συναδέλφων μας”.

Πηγή: thestival.gr